Poradna Bazény


Autor: | Vloženo: 25.06.2012 000 14:24 | Témata: Poradna Bazény

Po 4 sezonách v provozu neni těsný horní prstenec .

Každých 5 hodin z něj kompletně unikne tlak vzduchu.V prstenci není vpich,kontroloval jsem jarem.Nafukovací ventil se zdá být rovněž těsný.Jaké jsou zkušenosti ostatních?Není to náhodou způsobeno stárnutím použitého materiálu prstencet.j.dosažením životnosti bazenu Easy set intex.Děkuji za odpověď.

  • Pavel z Plzně

    Pavel z Plzně

    28. června 2012

    Dobrý den,
    bohužel s uvedeným problémem jsem se setkal už 2x. Hlavní materiál boky a dno je v pořádku a prstenec netěsný. Řešení nevidím. Loni jsem se s prstencem "vstekal" hodně dlouho, ale neopravil. Vydržel s bídou 2 sezony. Pochopitelně po snížení tlaku v prstenci bazén vyteče. Kdyby nebyl kuželový tvar, tak bych uvažoval o jakémsi kruhovém vedení, které bych vsunul otvorem dovnitř prstence a o vzpěrách na zem. Napadlo mi dnes. Možná by šlo řešit i tak. Vidím v tom problém a bazen nechci. Když tak jiný. Neporadím.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne
  • Stanislav Vébr

    Stanislav Vébr

    29. června 2012

    Děkuji Vám,při poslední výměně gumového bazénu mi prodavač Mountfieldu sdělil,že bazén tohoto typu slouží spolehlivě jeden rok.Uvažuji rovněž o nákup bazénu jiného typu.Vébr

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • Pavel z Plzně

      2. července 2012 - Pavel z Plzně

      Ještě je otázka, zda z těch "levných bazénů s nafukovacím "buřtíkem", kdy jsou v prodeji v podstatě 3 typy, není některý lepší. Intex_čínský - llicence US stojí za kočku (starou opelíchanou) Pak jsou ještě asi 2 jiné. Tuším Tampa bez dalších popisů na bazenu a ještě něco. Měly by vydržet alespoň 4 sezony. Protože chci bazen na koupání od 1 roku do 85 let, asi koupím bazen www.kontispraha.cz. Je ale drahý. Cca 10t. Záruka 5 let, životnost údajně 15-20 let. Plachtovina jako na auta. Může zústat i na zimu venku. Filtraci jsem si postupně dle Netu navrhl a udělal pískovou sám. (Začínal jsem z www.emartinka.cz). Zdravím.


    • Stanislav Vébr

      4. července 2012 - Stanislav Vébr

      Děkuji,budu o tom také uvažovat.


    • Pavel z Plzně

      6. července 2012 - Pavel z Plzně

      Ještě doplnění, možná by nebyl špatný ten bazén s kovovým rámem - myslím trubkovým, nikoli celé boky plech. Tedy Hawai. Rovněž se dodává. Sice na "povalování" ve vodě je bazén s "buřtíkem" velmi příjemný, když chci pro koupání staršího člověka, tak je po všech stranách výhodnější. Ale životnost strašná. Tedy půjdu do něčeho jiného. Určitě na prvním místě Kontis Praha, na druhém místě ten s tou kovovou trubkovou výztuhou.

      http://www.marimex.cz...

      Z důvodu místa bych chtěl průměr "jen" 3 metry. Překvapuje mi jedna připomínka, že byla v novém bazénu dírka. nakonec mi vychází, že písková filtrace ta obyčejná cca za 2800 bude z hlediska nákladů jen mírně více nákladná, než moje vyvinutá. Tak nevím, zda nekoupím origoše. Jinak i ta "papírová" kartuše se děla jednak obyčejná jen z papíru ale zároveň i z nějakého umělého materiálu, který vydrží více. Vlastní starý filtr mám, tak použití "papírové" kartuše není až tak zcestné. Jo a do bazénu cca 3 kávové lžičky modré skalice + vysávat usedlý "bord.l". Jsem přesvědčený, že ta měď tak škodlivá zas není. Nemohl bych se koupat tedy ani v Kamencovém jezeře v Chomutově. Nikdo z toho nikdy žádný ekzem neměl. Stojí to pár haléřů.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.